2015. március 7., szombat

Csokoládé gyurma



Hozzávalók:

-30 dkg étcsokoládé( legalább 65 %-os, de az a legjobb ha ettől is magasabb kakaótartamú csokit használunk)
-150 g méz ( teljesen mindegy, milyen mézünk van.)

Elkészítés:

A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. A mézet felforrósítjuk, majd a vízgőzről levett csokoládéhoz öntjük. Ezután egy kis türelem játék következik. Fakanállal folyamatosan kevergetjük, egészen addig, amíg olyan sűrűségű nem lesz a massza, hogy kézzel ki tudjuk venni az edényből. Ezután deszkán, kézzel gyúrjuk tovább. ( A felesleges nedvességet törlőpapírral itathatjuk fel).Az elkészült csokigyurmánkat neylonba téve pár órára hűtőszekrénybe tesszük. Felhasználás előtt átgyúrjuk vagy ha túl kemény lenne akkor néhány másodpercig mikroba tesszük. (Én inkább azt javaslom, hogy időben vegyük ki a hűtőből és akkor biztosan nem lesz kemény)

Végül vékonyan megszórt étkezési keményítős deszkán( elhagyható a keményítő ha a csoki nem ragad a deszkához) kinyújtjuk és tetszés szerint felhasználjuk. Készíthetünk rózsát, figurákat de burkolhatunk vele tortát is. Csak a fantáziánk szabhat határt :)


 Kutya

Rózsa

Tortán

Mackó


Kellemes időtöltést! :)

Évi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése