2015. március 7., szombat

Puha sajtos pogácsa




Recept:

-40 dkg liszt
-25 dkg vaj
-2 dl tejföl
-3 dkg élesztő
-15 dkg reszelt sajt
-3 csapott teáskanál só

Tetejére:

-1 tojás sárgája
-reszelt sajt

Elkészítés:

Minden alapanyagot jól összedolgozunk. Nem szükséges külön felfuttatni az élesztőt. Arra figyeljünk azonban oda, hogy a só közvetlenül ne érintkezzen az élesztővel. Ha túl lágy lenne a tészta egy nagyon kevés lisztet még adhatunk hozzá, de épp csak annyit amivel még egy kicsit átgyúrjuk. 
Ezután legjobb ha egy éjszakán át hűtőszekrényben pihentetjük. Én le szoktam fagyasztani egy éjszakára, aztán másnap reggel kiolvasztom és kisütöm. Így szokott valamiért a legszebb lenni :)
Pihentetés után ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát.( ez fontos, mert ha túl vékony lenne akkor sajnos a végeredmény is nagy valószínűséggel lapos lesz) Ezután pogácsaszaggatóval kis köröket szaggatunk, két kezünkkel "összesodorjuk" magasra,majd mindegyik tetejét megkenjük a tojás sárgájával és megszórjuk a reszelt sajttal. Szórhatunk még rá köményt vagy szezámmagot is, úgy is nagyon finom lesz :)



A sütőt ne felejtsük el előmelegíteni 180 fokra.
35-40 perc alatt kisütjük. ( Ha az alja szép barna, akkor jó is)

Megjegyzés:

Nagyon finom és különleges lesz a pogácsánk, ha az alapreceptbe a sajt mellé teszünk még egy fej apróra vágott hagymát és 3 csík pici kockákra vágott bacon szalonnát.

Jó étvágyat hozzá! :)

Évi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése