Puding:
-100 g tápiókagyöngy
-8 dl kókusztej
-3 evőkanál cukor
Gyümölcsszósz:
-200 g fagyasztott gyümölcs
-3-4 evőkanál cukor
-4 evőkanál víz
A gyöngyöt beáztatom a kókusztejbe pár órára. Ezután kis lángon addig főzöm, amíg a gyöngyök jól magukba szívják a tejet. Közben elkészítem a gyümölcsszószt hozzá. Én most áfonyából készítettem, de bármilyen gyümölcs jó hozzá. Az áfonyát közepes lángon melegíteni kezdjük a cukorral és a vízzel. Többször keverjük át, nehogy az alja odakapjon. Körülbelül 10 perc után turmixoljuk le az egészet, majd újra tegyük vissza a főzőlapra és további 10-15 percig közepes lángon sűrítsük be kicsit. Ha ezzel is megvagyunk, akkor nincs más dolgunk mint szépen poharakba rétegezni a tápiókapudingot és a gyümölcsszószt. Tetejét díszíthetjük gyümölccsel vagy akár egy kevés kókuszreszelékkel is.
Jó étvágyat hozzá! :)
Évi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése