Recept:
-30 dkg finomliszt
-25 dkg puha vaj
-2 csapott teáskanál só
-1,5 dl tejföl
-5 dkg reszelt sajt(tetejére)
-1 egész tojás (tetejére)
Elkészítés:
-A lisztet, a vajat, a sót és a tejfölt alaposan összegyúrjuk. Lisztezett deszkán téglalap alakúra és ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a sajttal majd derelyevágó segítségével rudakat vágunk belőle. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra . Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a rudacskákat majd hőlégkeveréssel 200 fokon kisütjük. ( Akkor jó, ha az alja szép aranybarna és a sajt is szépen rápirult a tetejére.)
Megjegyzés:
Akárcsak a pogácsa receptjénél, itt is nyugodtan szórhatunk szezámmagot a tetejére.
Évi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése